דף הבית סקירות וטיפים תנאי שימוש שאלות גולשים מדריך למשתמש שיטת החישוב אודות צור קשר תיקי השקעות
 

קטגוריות

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו

  שם מלא
  
  טלפון
  
   טלפון נייד
  
    דואר אלקטרוני
  
   הודעה
  
 












 
     איך נגן על חסכונותינו מפני טעויות של "מומחים"?   

בסוף חודש מרץ 2008 התחלנו להציג באתר INBEST תיקי השקעות שמבוססים על התובנה שניהול פסיבי עדיף על ניהול אקטיבי. התיקים מורכבים מתעודות ומקרנות סל בעלות פיזור גלובלי רחב תוך הטיה מסוימת למניות שמחירן נמוך ביחס לתשואה להון שלהן. לאורך כל התקופה טענו שבטווח הארוך תיקים פסיביים יכולים להקטין משמעותית את הסיכון של המשקיעים, בכך שהם מבטלים את הנזק שנובע מבחירה שגויה של ניירות ערך.

במלאת שש שנים לתיקי INBEST אנו מציגים להלן השוואה של תיקי INBEST לתיקים מנוהלים על מנת להמחיש את טענתנו שהסיכון אכן פוחת בהשקעה פסיבית.

על מנת להשוות תיק פסיבי לתיק מנוהל צריך לבחור תיקים עם הרכבים דומים. למרות ההתרברבות של מנהלי ההשקעות לגבי יכולותיהם בניתוח ובבחירה של ניירות ערך, הגורם העיקרי שמשפיע על התשואה הוא הרכב התיק.

להלן מוצגות השוואה של תיקי INBEST לקרנות נאמנות שדומות להם מבחינת הרכבי התיקים. בכל השוואה לקחנו את כל קרנות הנאמנות בסיווג שנבחר שהיו קיימות לפני שש שנים. ההשוואה נעשתה ביחס לתיקי INBEST הגדולים שמוצעים במסגרת השירותים הייחודיים שבאתר.

א. התיק הסטנדרטי:

רוב תיקי ההשקעות שמחזיקים החוסכים בישראל מבוססים על הרכב של 25%-30% מניות והשאר אג"ח. גם תיקי הפנסיה, הגמל וקרנות ההשתלמות שמסווגים במסלול כללי מבוססים בדרך כלל על הרכב כזה.

הטבלה שבקישור שלהלן מציגה השוואה של תיק 2 (שהרכבו הוא מניות - 25%, אג"ח - 75% וחשיפה למט"ח של 33%) לקרנות נאמנות שמסווגות 2B (משמעות הסיווג 2 – עד 30% מניות, B – עד 30% חשיפה למט"ח).


השוואה של תיק 2

תוצאות ההשוואה
:

מתוך 31 קרנות בסיווג 2B ל-12 קרנות (שמהוות 39%) היו תשואות גבוהות יותר ביחס לתיק 2 ואילו ל-19 קרנות (שמהוות 61%) היו תשואות נמוכות יותר.

ב. תיק אג”ח:

מנהלי השקעות רבים מודים בשיחות בארבע עיניים שאינם יודעים לבחור מניות ש"מכות את השוק". אולם כולם טוענים שבמקרה של אג"ח הסיפור שונה, מכיוון ששם יכולת הניתוח (במיוחד באג"ח חברות) היא זאת שקובעת את התשואה של התיק.

הטבלה שבקישור שלהלן מציגה השוואה של תיק 1 (שהרכבו הוא אג"ח - 100% וחשיפה למט"ח של 16%) לקרנות נאמנות שמסווגות 0A ו- 0B (משמעות הסיווג 0 – ללא מניות, B – עד 30% חשיפה למט"ח, A – עד 10% חשיפה למט”ח).


השוואה של תיק 1

תוצאות ההשוואה:

 מתוך 48 קרנות בסיווגים 0A ו- 0B ל-10 קרנות (שמהוות 21%) היו תשואות גבוהות יותר ביחס לתיק 1 ואילו ל-38 קרנות (שמהוות 79%) היו תשואות נמוכות יותר.

ג. תיק מניות:

שוק המניות הישראלי הניב בשש השנים האחרונות תשואות גבוהות ביחס לשווקים אחרים בעולם. אולם הניסיון מראה שבדרך כלל מניות שעלו יותר מאחרות נוטות להניב תשואות נמוכות יותר לאחר מכן (תופעה שנקראת "התכנסות לממוצע”). מכיוון שתיק המניות של INBEST הוא גלובלי השווינו אותו עם קרנות נאמנות ישראליות שההתמחות שלהן היא מניות בחו"ל.

הטבלה שבקישור שלהלן מציגה השוואה של תיק 5 (שהרכבו הוא מניות - 100% וחשיפה למט"ח של 75%) לקרנות נאמנות עם התמחות במניות בחו"ל.


השוואה של תיק 5

תוצאות ההשוואה:

מתוך 26 קרנות בסיווג של מניות בחו"ל ל-7 קרנות (שמהוות 27%) היו תשואות גבוהות יותר ביחס לתיק 5 ואילו ל-19 קרנות (שמהוות 73%) היו תשואות נמוכות יותר.

ד. תיקים גמישים:

הקרנות הגמישות מאפשרות למנהלי ההשקעות חופש מלא בבחירת הרכב התיק. בכך הם מהוות למעשה מעין "חלון ראווה" שבאמצעותו ניתן לבחון את היכולות של מנהלי ההשקעות לתזמן את השוק ולבחור ניירות ערך.

כיצד ניתן להשוות קרן גמישה לתיק פסיבי שהרכבו קבוע?

אלטרנטיבה אחת היא להשוות את הקרנות הגמישות לתיק מאוזן (שהרכבו 50% מניות ו- 50% אג"ח). תיק מאוזן הוא מעין אלטרנטיבה פסיבית לניסיון לתזמן את השוק.

אלטרנטיבה שנייה היא לבדוק את רמת החשיפה למניות של הקרנות הגמישות ולהשוות אותן לתיק עם רמת חשיפה דומה. הרכב הקרנות הגמישות יכול להשתנות בכל עת, אבל בשנה האחרונה רמת החשיפה הממוצעת שלהן למניות הייתה כ- 75%.

הטבלה שבקישור שלהלן מציגה השוואה של תיק 3 (שהרכבו הוא מניות - 50%, אג"ח - 50% וחשיפה למט"ח של 47%) ושל תיק 4 (שהרכבו הוא מניות - 75%, אג"ח - 25% וחשיפה למט"ח של 63%) לקרנות הנאמנות הגמישות.


השוואה של תיקים 3 ו-4

תוצאות ההשוואה:

מתוך 14 קרנות גמישות ל-7 קרנות (שמהוות 50%) היו תשואות גבוהות יותר ביחס לתיקים 3 ו-4 ול-7 קרנות (שמהוות 50%) היו תשואות נמוכות יותר.

מסקנות:

ראשית חשוב להדגיש שתקופה של שש שנים נחשבת כקצרה בפרספקטיבה של שוקי ההון. עם כל זאת ניתן לראות שגם בתקופה כזאת התיקים הפסיביים מספקים הגנה לחוסכים. למעשה התיקים הפסיביים הם הדבר הקרוב ביותר ל"הבטחת תשואה". אמנם לא ניתן להבטיח את התשואה באופן אבסולוטי, אבל תיקי השקעות פסיביים יכולים להבטיח אותה באופן יחסי.

התיק הפסיבי הוא למעשה מעין פוליסת ביטוח: הוא מבטיח לפחות את התשואה החציונית של תיקים מנוהלים עם הרכב מקביל לו, בתוספת אופציה לתשואה גבוהה יותר.




אנו מציעים:

ניהול תיק השקעות פסיבי
, על ידי יועץ השקעות.






רוצים לקבל את הסקירות והטיפים של INBEST באופן קבוע? השאירו פרטים וכנסו לרשימת התפוצה שלנו.

יש לכם שאלות? רוצים הבהרות לגבי נושא מסוים? כתבו לנו.

אנו עושים מאמץ להביא לכם סקירות וטיפים מקצועיים שיביאו לכם תועלת. עם כל זאת הסקירות והטיפים אינם מהווים המלצה להשקעה וכפופים לתנאי השימוש באתר INBEST.



INBEST מציע

















 
 
Copyright © 2007 Inbest